Syyskokous järjestettiin 14.9.2024 Espoossa

Yhdistyksen syyskokous pidettiin eilen 14.9.2024 lauantaina hybridikokouksena hotelli Korpilammen tiloissa Espoossa. Mukana oli ilahduttavan iso määrä jäseniä, paikalla 23, etänä 32 ja lisäksi yhteensä 24 valtakirjaa. Kokouksen äänimäärä oli 79. Kyseessä oli kymmeneen vuoteen suurin äänimäärä yhdistyksen yleiskokouksessa sitten vuoden 2012, jolloin äänimäärä oli 102 ja äänestettiin rodun jälkeläismäärärajoituksista.
 
Pääkohdat kokouksesta:
 
– Hallitus esitti varsinaisen jäsenmaksun korotusta kolmella eurolla kohonneiden lehtikustannusten takia. Esitys hyväksyttiin yksimielisesti.
 
– Hallituksen puheenjohtajaksi asettui ehdolle Tanja Saviaro, ja hänet valittiin v. 2025 puheenjohtajaksi yksimielisesti.
 
– Hallitukseen asettuivat ehdolle Mira Jäntti, Riitta Turkkila, Janita Westlin, Mari Kesti, Henna Laaksonen, Saaga Kiuru, Minna Härkönen ja Suvi Hietanen. Äänestyksen jälkeen äänet jakautuivat seuraavasti;
Mira Jäntti 54
Riitta Turkkila 39
Mari Kesti 38
Saaga Kiuru 27
Minna Härkönen 25
Henna Laaksonen 24
Suvi Hietanen 23
Janita Westlin 5
kaksi tyhjää ääntä.
Hallitukseen v. 2025-2026 varsinaisiksi jäseniksi valittiin Mira Jäntti, Riitta Turkkila ja Mari Kesti, ja varajäseniksi vuodelle 2025 Saaga Kiuru ja Minna Härkönen.
 
– Vuoden Kääpiöpinseri-sääntöjen uudistus on ollut tekeillä koko vuoden. Vuodenvaihteessa julkaistiin koko jäsenistölle lähetetty kysely säännöistä, johon saatiin 37 vastausta. Näiden vastausten pohjalta nousi esille selkeitä kohtia, joissa mielipiteet vastanneiden jäsenten kesken jakautuivat. Hallitus päätti antaa jäsenistön päättää näistä kohdista, ja ne asetettiin äänestykseen syyskokoukseen. Hybridikokouksella pyrittiin antamaan mahdollisuus jokaiselle yhdistyksen jäsenelle vaikuttaa päätökseen, ja osallistujamäärä kokouksessa olikin suurin 12 vuoteen. Kokouksessa tuli esiin hyviä tarkentavia ajatuksia sääntöesitelmiin liittyen, ja hallitus jatkaa sääntöjen viimeistelyä.
 
Äänestyskohdat ja äänimäärät:
 
1) Yksilökilpailun osallistumisoikeus, pitääkö asua Suomessa?
Kyllä – 41 ääntä
Ei – 36 ääntä
Tyhjä – 2
 
2) Kasvattajakilpailun osallistumisoikeus, pitääkö kasvattajan rekisteröidä pentueet SKL:n?
Kyllä – 52 ääntä
Ei – 26 ääntä
Tyhjä – 1
 
3) Kumpi kasvattajakilpailu otetaan käyttöön?
Pelkät näyttelytulokset – 37
Näyttely-, terveys-, koetulokset ja valionarvot – 41
Tyhjä – 1
 
4) Annetaanko voittajatittelinäyttelyistä (MV, EUV, PMV) lisäpisteitä?
A) Voittajatittelipisteet lasketaan mukaan – 34
B) Pisteitä vain jos on järjestetty Suomessa – 8
C) Voittajatitteleistä ei saa lisäpisteitä – 31
Tyhjiä ääniä – 6
 
Kokouksessa Vuoden Kääpiöpinseri-kilpailun säännöistä äänestäminen aiheutti keskustelua, joka on jatkunut eri alustoilla tänäänkin. Hallitus muistuttaa, että päätös jäsenkyselyssä esiinnousseista sääntökohdista asetettiin syyskokoukseen koko jäsenistön päätettäväksi, jotta jokaisella yhdistyksen jäsenellä on oikeus kertoa mielipiteensä. Kyseessä on epävirallinen hallituksen järjestämä ja ylläpitämä kilpailu, ja syyskokouksessa näihin jäsenten esille nostamiin sääntökohtiin pyrittiin saamaan koko jäsenistön eikä vain pelkän hallituksen edustajien mielipiteet. Hallituksen jäseniin ja puheenjohtajaan kohdistuvat mustamaalaamiset ovat turhia. Kokouksessa paikan päällä jouduttiin muistuttamaan puheenvuoron pyytämisestä ja toisen puheenvuoron kunnioittamisesta, nyt toivomme toisen mielipidettä kunnioittavaa käytöstä myös sosiaalisessa mediassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *