imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

TERVEYS

 


Epilepsia tilanteen kartoittaminen
Suomen Kääpiöpinserit ry kartoittaa epilepsian levinneisyyttä rodussamme. Jos kääpiöpinserillesi on tehty sairaudesta diagnoosi, niin ilmoittauduthan jalostustoimikunnalle sähköpostitse: jalostus(at)skpin.com. Kiitos!


Perinnöllisten vikojen ja sairauksien vastustamisohjelma eli PEVISA
Suomen Kääpiöpinserit ry on ollut 1.1.2008 alkaen mukana Suomen Kennelliitto ry:n PEVISA-ohjelmassa. Pentueen molemmilla vanhemmilla tulee olla voimassaoleva, alle 24 kk vanha silmätarkastustulos seuraavin erityisehdoin: koiran, jolla on todettu HC, PRA, linssiluksaatio, tai PHTVL/PHPV aste 2-6, jälkeläisiä ei rekisteröidä. Pentueen molemmilla vanhemmilla tulee olla voimassaoleva, yli 12 kk iässä annettu polvitarkastustulos seuraavin erityisehdoin: koiran, jolla on todettu patellaluksaatio aste 2-4, jälkeläisiä ei rekisteröidä. Nartun tulee astutushetkellä olla täyttänyt  18kk. Pevisa-ohjelma on voimassa 1.1.2018 - 31.12.2022.


Geenitutkimus
Suomen Kääpiöpinserit ry on edelleen mukana Hannes Lohen geenitutkimustyöryhmän kääpiöpinserien geenitutkimuksessa (epilepsia/katarakta). Lohen ryhmä ei enää kaipaa näytteitä kaikista koirista, mutta sairaiden sekä vanhempien (yli 6 tai 7 vuotta) terveiden koirien näytteet ovat edelleen tervetulleita. Yhteystiedot, lisätiedot ja ohjeet löytyvät geenitutkimuksen kotisivuilta: www.koirangeenit.fi